Lekkie, proste ciasto dla każdego z pianką z mleka skondensowanego nie ma opcji żeby nie wyszło...
ciasto które znika w oka mgnieniu i równie szybko się je robi nie licząc oczywiście czekania, aż galaretki stężeją.
Biszkopt z pianką galaretką i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.biszkopt: białka ubijamy z cukrem na sztywno, lekko mieszając dodajemy żółtka i obie mąki. Ciasto wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę 23x26cm. Pieczemy ok. 35 min. w 160st. Kiedy ostygnie dowolnie nasączamy.
2.pianka: galaretkę rozpuszczamy we wrzątku. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Zimne mleko skondensowane miksujemy ok 2 minutki; wlewamy tężejącą galaretkę i miksujemy chwilkę połączenia.
3.Masę wylewamy na nasączony biszkopt. Wstawiamy do lodówki; kiedy stężeje układamy truskawki i zalewamy tężejącymi truskawkowymi galaretkami. Odstawiamy w chłodne miejsce.
Komentarze