Biszkopt z owocami i kremem à la tiramisu

4.5 (159 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 30 min

Idealne na niedzielny deser.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Biszkopt:
    ● po 1/2 szkl. maki ziemniaczanej i pszennej
    ● 6 jajek
    ● 3/4 szkl. cukru
    ● 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    ● cukier waniliowy
    Masa:
    ● 500 g mascarpone
    ● 4 żółtka
    ● 1 szkl. cukru
    Owoce:
    ● po garści malin, czerwonych winogron, borówek i brzoskwiń z puszki
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Krem

Biszkopt z owocami i kremem à la tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy mąki zmieszane z proszkiem do pieczenia i mieszamy do połączenia składników. Ciasto wykładamy do formy o wym. 23x35 cm. Pieczemy 30 minut w 180 °C. Studzimy.
  • 2. Na masę ucieramy do białości żółtka z cukrem. Następnie mieszamy z mascarpone. Owoce myjemy, większe kroimy w cząstki.
  • 3. Biszkopt przekrawamy na 2 blaty. Pierwszy smarujemy cienka warstwa masy. Nakładamy drugi blat, który smarujemy reszta masy. Na wierzchu układamy owoce. Ciasto przechowujemy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Mascarpone Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Mazurek à la tiramisu

4.41 (179 ocen)

Kotlety a la gołąbki

4.41 (179 ocen)

Kotlety à la gołąbki

nika9085 Gołąbki inaczej 2 godz. 20 min

To może cię zainteresować