Biszkopt z masą kubusiową

4.5 (198 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Bajeczne i wyjątkowe ciasto z sokiem typu kubuś.

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • 3 jajka
    1/2 szkl. cukru
    1/2 szkl. mąki
    1 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Masa:
    2 budynie śmietankowe
    0,75 litra soku typu kubuś
    Ptasie mleczko:
    0,5 litra śmietany 36 %
    1 galaretka owocowa rozpuszczona w w 1/2 szklanki gorącej wody
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Desery

Biszkopt z masą kubusiową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: Jajka ubijamy z cukrem. Dodajemy mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i mieszamy. Przelewamy do małej blaszki (forma 30x25). Pieczemy około 20 min, w piekarniku nagrzanym w 180 st. Studzimy.
  • 2. Masa: Masę przyrządzamy jak budyń tylko zamiast mleka używamy soku typu kubuś. Gorącą masę wylewamy na wystudzony biszkopt.Studzimy.
  • Biszkopt z masą kubusiową 3. Ptasie mleczko: Śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy do niej tężejącą galaretkę. Całość wylewamy na masę kubusiową i schładzamy w lodówce. Przed podaniem posypujemy startą czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować