BISZKOPT Z GALARETKĄ I TRUSKAWKAMI

4.5 (170 ocen)

  • 10 min

Lekki i bardzo pyszny

  • 10 min

Składniki:

  • BISZKOPT
    6 jaj
    1,5 szklanki cukru
    1 szklanka mąki ziemiaczanej
    1 szklanka mąki tortowej
    odrobinę proszku do pieczenia

    200 g śmietany 18%
    3 truskawkowe galaretki
    pół kg truskawek
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Galaretki

Biszkopt z galaretką i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie 1. Jajka z cukrem ubijamy mikserem (dosyć długo) na puszystą masę. Dodajemy mąki i proszek i mieszamy łyżką drewnianą aż połączą się wszystkie składniki. Wylewmy na blachę i wkładamy do piekarnika 180 stopni ok 30min. Wykładamy do ostygnięcia.
    Galaretki zalewmy 1,25 litra wodą i czekamy aż stężeje. Ciasto smarujemy śmietaną i na to kładziemy pokrojone na pół truskawki i zalewamy galaretką. Wkladamy do lodówki na ok 2 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Galaretka Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować