Biszkopt stracciatella z wariacją malinową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: Czekoladę zetrzeć na tarce o największych oczkach. Białka ubić na sztywno następnie dodawać partiami cukier. Zmniejszyć obroty miksera do ubitej masy dodawać po jednym żółtku. Dokładnie wymieszać mikserem do rozpuszczenia się cukru. Na koniec do ubitego biszkoptu dodać wymieszaną mąkę z proszkiem i czekoladą– wymieszać łyżką. Piec w formie wysmarowanej tłuszczem w temp. 190stC ok.15 - 20 minut. Ostudzić.
2.Masa malinowo – serkowa: Galaretkę rozpuścić w ¾ szklanki wrzącej wody. Gdy zacznie tężeć utrzeć ją z serkiem i malinami. Wyłożyć na biszkopt. Wstawić do lodówki aby całkowicie stężała.
3.Dekoracja: Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu. maliny ułożyć na cieście i zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki.
Komentarze