Biszkopt stracciatella z wariacją malinową

5 (198 ocen)

  • 40 min

Malinowo, malinowo:)

  • 40 min

Składniki:

  • Blaszka o wymiarach 25x40cm
    Biszkopt:
    4 jajka
    4 łyżki cukru
    4 łyżki mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    25g gorzkiej czekolady

    Masa malinowo – serkowa:
    150g serka malinowego typu Danio
    1 malinowa galaretka
    100g malin

    Dekoracja:
    Ok. 300g malin do wyłożenia ciasta
    2 galaretki malinowe
Wystaw ocenę:

5 (198 ocen)

Zobacz również:

Desery

Biszkopt stracciatella z wariacją malinową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: Czekoladę zetrzeć na tarce o największych oczkach. Białka ubić na sztywno następnie dodawać partiami cukier. Zmniejszyć obroty miksera do ubitej masy dodawać po jednym żółtku. Dokładnie wymieszać mikserem do rozpuszczenia się cukru. Na koniec do ubitego biszkoptu dodać wymieszaną mąkę z proszkiem i czekoladą– wymieszać łyżką. Piec w formie wysmarowanej tłuszczem w temp. 190stC ok.15 - 20 minut. Ostudzić.
  • 2. Masa malinowo – serkowa: Galaretkę rozpuścić w ¾ szklanki wrzącej wody. Gdy zacznie tężeć utrzeć ją z serkiem i malinami. Wyłożyć na biszkopt. Wstawić do lodówki aby całkowicie stężała.
  • 3. Dekoracja: Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu. maliny ułożyć na cieście i zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować