Biszkopt kawowy z kremem wiśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: Białka ubić na sztywno następnie dodawać partiami cukier oraz cukier waniliowy. Zmniejszyć obroty miksera, do ubitej masy dodawać po jednym żółtku, następnie cały czas ubijając, dodawać po łyżce oleju. Dokładnie wymieszać mikserem do rozpuszczenia się cukru. Na koniec do ubitego biszkoptu dodać wymieszane mąki z proszkiem i kawą - wymieszać łyżką. Piec w formie wysmarowanej tłuszczem w temp. 180stopni przez ok. 30 min. Zimny przekroić na 2 części. Między ciasta wyłożyć większą część kremu. Wierzch posmarować jego pozostałą część.
2.Masa śmietanowo - wiśniowa: Wiśnie zmiksować na mus i zagotować wsypać galaretki, wymieszać do całkowitego ich rozpuszczenia. Ostudzić. Śmietankę ubić na sztywno, dodać cukier, na koniec wkładać po łyżce zimną masę wiśniową. Dokładnie połączyć.
Komentarze