Bioderka z kurczaka z pieczarkami i cebulą i ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bioderka z kurczaka czyścimy, myjemy w bieżącej wodzie i osuszamy papierowymi ręczniczkami. Dokładnie nacieramy wszystkimi przyprawami, pokrojonym czosnkiem i polewamy olejem, wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Cebulę i pieczarki obieramy i kroimy w półplasterki, skrapiamy olejem i mieszamy. Wymieszaną cebulę z pieczarkami równomiernie układamy na dnie formy do pieczenia.
2.Na wyłożoną cebulę z pieczarkami układamy bioderka. Na wierzchu układamy połówki ziemniaków.
3.Pieczemy 70-80 minut w 180 stopniach Celsjusza z termoobiegiem na grzałki góra/dół. Pieczemy na rumiany kolor do miękkości mięsa.
4.Upieczone bioderka podajemy na gorąco z upieczonymi ziemniakami, pomidorkami koktajlowymi
Komentarze