Bigos z młodej kapusty z pomidorami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bigos z młodej kapusty z pomidorami. Lekkie i bardzo łatwe danie na letnie dni. Nie potrzeba do niego wielu składników. Przypraw nie dodawałam prawie wcale bo same warzywa dają dużo smaku. Żeby danie było bardziej syte, można dodać trochę kiełbasy pokrojonej w półplasterki i lekko podsmażonej.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 główka młodej kapusty
    1 marchewka
    1 duży pomidor
    1 mała cebulka
    1 łyżka oleju
    300 ml wody
    1 łyżka mąki pszennej
    sól
    biały pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bigos

Bigos z młodej kapusty z pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę posiekać, wrzucić na wrzącą wodę, gotować 5 minut, odcedzić. Zalać świeżą wodą (ok. 300 ml), dodać marchewkę startą na tarce o dużych oczkach oraz obrany ze skórki i drobno pokrojony pomidor, wymieszać. Cebulę drobno pokroić, zeszklić na oleju, dodać do kapusty. Doprawić solą i pieprzem, gotować ok. 15 minut. Mąką prószyć po wierzchu kapusty cały czas przy tym mieszając. Gotować jeszcze ok. 2 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Młoda kapusta

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować