Bigos z mięsem z kurczaka

4.99 (166 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Moją prawdziwą pasją jest gotowanie. Gotuję nie tylko w domu, ale także na przyjęcia weselne. Ten bigos serwuję na różne okazje, a najbliższą będą pierwsze urodziny mojego ukochanego wnuczka.

Składniki:

  • ● 1/2 kg piersi z kurczaka
    ● 1/2 kg cebuli
    ● 1/2 kg marchwi
    ● 1/2 kg pieczarek
    ● 1/2 kg kapusty świeżej
    ● 1/2 kg kiełbasy śniadaniowej
    ● 3 kostki rosołowe
    ● 3 łyżki keczupu
    ● olej
    ● sól, pieprz, majeranek
Wystaw ocenę:

4.99 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bigos z mięsem z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Bigos z mięsem z kurczaka 1. Warzywa obieramy, myjemy
    i kroimy. Cebulę kroimy w kostkę,
    marchew i pieczarki w paski,
    a kapustę szatkujemy.
  • Bigos z mięsem z kurczaka 2. Piersi z kurczaka myjemy
    i kroimy w paseczki, a kiełbasę
    w drobną kostkę.
  • Bigos z mięsem z kurczaka 3. W garnku lub dużym rondlu
    rozgrzewamy olej i co 10 minut
    kolejno wrzucamy przygotowane
    składniki – zaczynamy od
    piersi z kurczaka.
  • Bigos z mięsem z kurczaka 4. Dodajemy keczup, przyprawiamy
    solą, pieprzem i majerankiem
    i wlewamy bulion z kostek.
    Gotujemy do miękkości.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierś z kurczaka

Notka redakcyjna

PP_03-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować