Bigos z kiszonej kapusty

5 (184 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Pyszny, szybki i tani bigos z kiszonej kapusty z dodatkiem koncentratu pomidorowego.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • pół kg kapusty kiszonej
    1 marchewka
    1 mała cebulka
    kawałek selera, pora
    natka pietruszki
    mały koncentrat pomidorowy
    łyżka masła
    kilka: ziaren pieprzu, ziela ang. i liści laurowych
    odrobina soli/ vegety według uznania


    Wywar z 1 porcji rosołowej (może być z innego mięsa)
Wystaw ocenę:

5 (184 ocen)

Bigos z kiszonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wcześniej przygotowujemy wywar, lecz mięsa nie dodałam do bigosu.
  • 2. Kapustę zalewamy wodą, gotujemy od momentu zagotowania około 30 minut, a następnie odcedzamy.
    Cebulkę kroimy w piórka i podsmażamy na masełku.
    Do odcedzonej kapusty wlewamy wywar z mięsa, dodajemy marchewkę pokrojoną w plasterki oraz pozostałe warzywa i listki laurowe, pieprz, ziele ang. Gotujemy jeszcze około 30 minut, a następnie dodajemy koncentrat pomidorowy doprawiamy solą/ vegetą według uznania.

Porady

Czas podany od momentu zagotowania kapusty, wraz z przygotowaniem warzyw i dalszym gotowaniem bigosu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Marchewka Pietruszka Por Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować