Bigos z cukinii

4.5 (186 ocen)

Nowa odsłona "bigosu"

Składniki:

  • - 0,5kg mięsa mielonego drobiowego

    - 1 kg cukinii

    - 1 cebula

    - 1 puszka pomidorów

    - koncentrat pomidorowy do smaku

    - przyprawy: sól, pieprz i cubrzyca zielona
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bigos

Bigos z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku na łyżce oliwy z oliwek podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, następnie dodajemy do niej mięso i podsmażamy.
  • 2. Cukinię obieramy wydrążamy środek (ja używałam małych cukinii) trzemy na grubych oczkach i dodajemy do mięsa.
  • 3. Następnie dodajemy puszkę pomidorów, przyprawy i gotujemy na małym ogniu do miękkości około 10/15 minut. Do smaku można doprawić koncentratem pomidorowym. Smacznego

Porady

Cukinia puści nam dużo wody, jeśli chcemy mieć wersję "a'la zupa" możemy ją zostawić ale jeśli ma być to wersja "bigosu" można ją odlać.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.96 (143 ocen)

Zdobywca nagrody

Bigos z cukinii

To może cię zainteresować