Bigos z białej kapusty

4.47 (207 ocen)

  • 60 min

bigos szybki i prosty

  • 60 min

Składniki:

  • 1 główka kapusty
    600 g mięsa (łopatka)
    400 g kiełbasy wędzonej
    sól
    pieprz
    1 cebula
    kilka ziaren jałowca
    szczypta lubczyku
    szczypta oregano
    1 łyżeczka kminku
    1 łyżeczka przyprawy fajity
    1 słoiczek koncentratu pomidorowego
    3 łyżki mąki
Wystaw ocenę:

4.47 (207 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bigos z białej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę posiekać , zalać 1 litrem wody, przykryć i zagotować, kiedy jest już sparzona wtedy można dolać jeszcze wody tak by się nie przypaliła. Mięso pokroić w kostkę i przysmażyć na rumiany kolor, dodać do kapusty, kiełbasę również drobno pokroić i przysmażyć razem z posiekaną cebulą. Dodać wszystko do kapusty razem z przyprawami. Gotować bez przykrycia by nadmiar płynu wyparował. Kiedy wszystko będzie już miękkie należy dodać koncentrat i mąkę rozrobioną w wodzie . Podprawić bigos, dobrze wymieszać i zagotować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

Zobacz też przepis na bigos z kiszonej kapusty!

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować