Bigos pieczony

4.86 (176 ocen)

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bigos w nowej odsłonie :) Bardzo szybkie i smaczne danie, które smakuje wszystkim domownikom :)

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0.5 kg karkówki/łopatki
    1 średnia cebula
    1 kg kiszonej kapusty
    kminek
    liście laurowe
    ziele angielskie
    sól
    pieprz
    koncentrat pomidorowy
    1 marchewka
    oliwa
Wystaw ocenę:

4.86 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bigos

Bigos pieczony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Bigos pieczony 1. Mięso wypłukać. Pokroić w kostkę o średnicy około 2×3 cm. Podsmażyć na oliwie na złoty kolor, dodać sól, pieprz. Cebulę i marchewkę posiekać w drobną kosteczkę, również podsmażyć. Kapustę wypłukać pod bieżącą wodą. Podsmażone mięso , następnie warzywa ułożyć na spodzie naczynia żaroodpornego. Następnie ułożyć kapustę z dodatkiem kminku, ziela angielskiego, liści kadrowych wedle uznania. W oddzielnym naczyniu przygotować sos pomidorowy- koncentrat pomidorowy wymieszać z około 2 szklankami wody. Przygotowanym sosem pomidorowym zalać kapustę i pozostałe składniki znajdujące się w naczyniu żaroodpornym. Dolać wody tak, aby stanowiła 3/4 naczynia. Całość wstawić do uprzednio rozgrzanego piekarnika i piec 1,5 godziny w 180- 200 stopniach C. Smacznego :)
  • Jolanta Maziarz, Kłyżów 2.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować