Białe szparagi w bułce tartej i z sadzonym jajkiem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Smaczne szparagi , którym nie można się oprzeć.
Szparagi w bułce tartej, a w dodatku z sadzonym jajkiem to bardzo smaczne danie, które każdy ze smakiem zje.

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • szparagi białe 1 op,
    sól 1 płaska łyżeczka,
    cukier 1/2 łyżeczki,
    masło 4 łyżki,
    bułka tarta 2 łyżki,
    dodatkowo ;
    jajka sadzone 2,
    masło 1 łyżka,
    sól szczypta,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bułki Dania główne Jajko

Białe szparagi w bułce tartej i z sadzonym jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • białe szparagi w bułce tartej 1. Szparagi oczyszczamy odcinamy zgrubiałe, zdrewniałe końcówki.
    Pozostałe szparagi gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem niewielkiej ilości cukru.
    Gotujemy około 15 minut.
    Po ugotowaniu odcedzamy.
    Szparagi wykładamy na talerze, na patelni na rozgrzanym maśle przysmażamy na rumiano bułkę tartą.
    Przysmażoną bułką tartą polewamy szparagi na talerzach.
    Na szparagi nakładamy usmażone jajka sadzone.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować