Białe kiełbaski z boczkiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kiełbaski przyrządza się szybko i są bardzo smaczne. Dobry pomysł na rodzinne grillowanie.

Składniki:

  • ● 4 grube białe kiełbaski parzone
    ● 10 dag chudego wędzonego boczku
    ● 10 dag goudy
    ● 2 łyżki oleju
    ● 1 ząbek czosnku
    ● 1 łyżka słodkiej papryki

Białe kiełbaski z boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nacinamy kiełbaski w odstępach
    co 2 cm. Wędzony
    boczek oraz żółty ser kroimy
    w paski długości 3 cm
    i szerokości 2 cm. W każde
    nacięcie wkładamy po jednym
    kawałku żółtego sera
    i wędzonego boczku.
  • 2. Tak przygotowane kiełbaski
    smarujemy olejem
    wymieszanym z roztartym
    czosnkiem i papryką.
  • 3. Grillujemy ok. 15 minut,
    najlepiej na tacce aluminiowej,
    aby roztapiający się ser
    nie kapał na węgiel.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2008

Komentarze

Podobne przepisy