Białe kiełbaski pieczone w piwie

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Białe kiełbaski pieczone w piwie mogą być podane na wielkanocny stół ale równie dobrze sprawdzą się jako gorące danie w menu imprezowym, zaserwowane z bagietką, ogórkiem kiszonym i piwem.
Kiełbaski te są mocno przyprawione dlatego dodatek musztardy i piwa do pieczenia jest jak najbardziej właściwy.

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg białej surowej kiełbasy
    1 duża cebula
    1 łyżka musztardy francuskiej
    0,5 szkl. jasnego piwa (użyłam piwa Perła, bo jest niezbyt gorzkie)
    1 łyżka oleju
    1 łyżeczka suszonego majeranku i 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
    duża szczypta soli, czarnego mielonego pieprzu, ostrej mielonej papryki i cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Białe kiełbaski pieczone w piwie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w krążki wymieszać w misce z solą, pieprzem, papryką, majerankiem, tymiankiem,cukrem i olejem.
    Cebulę przełożyć do naczynia do zapiekania. Kiełbaski ułożyć na cebulce i nakłuć w kilku miejscach czubkiem noża (aby nie pękły podczas pieczenia).
    Piwo wymieszać z musztardą, polać kiełbaski i cebulę.
    Kiełbaski piec ok. 30 minut w temp. 180 stopni, można krócej z włączoną funkcją grilla. Kiełbaski powinny być zrumienione, a cebula miękka.
    Podawać na gorąco.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować