Biała kiełbasa z piwem i musztardą

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Biała kiełbasa przygotowana w ten sposób jest bardzo smaczna. Można ją podać na stół Wielkanocny

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 -10 kiełbasek białych żurkowych
    5 sztuk dużej cebuli
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka majeranku
    pieprz kolorowy z młynka
    2 listki laurowe
    3 kuleczki ziela angielskiego
    1 szczypta cukru i 2 szczypty jarzynki
    Składniki sosu:
    1 puszka piwa jasnego
    3 łyżki miodu
    4 łyżki musztardy francuskiej
    0,5 łyżeczki ostrej papryki
    1 łyżeczka czubrycy czerwonej
    sól lub jarzynka do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Piwa

Biała kiełbasa z piwem i musztardą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Biała kiełbasa z piwem i musztardą 1. Kiełbaski nakłuć oprószyć pieprzem. Składniki sosu połączyć doprawić do smaku. Cebule pokroić w krążki i zeszklić na rozgrzanym oleju dodając cukier i jarzynkę po 1-2 szczypty. Dodać posiekany czosnek i chwilę podsmażyć, uważając, aby nie przypalić czosnku, bo potrawa będzie gorzka. Podsmażoną cebulę z czosnkiem przełożyć do naczynia żaroodpornego, na niej ułożyć kiełbaski i zalać je sosem.
  • Biała kiełbasa z piwem i musztardą 2. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st na 50 minut. W połowie pieczenia wierzch kiełbasek polać sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała kiełbasa Cebula Piwo

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować