Biała kiełbasa z indyka z koprem włoskim

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pierwszy raz robiłam białą kiełbasę z mięsa indyka. Dodałam do niej koper włoski, kolendrę i majeranek.
Kiełbasę można zamrozić.

  • 2 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kg mięsa mielonego z udźca indyka
    2-3 ząbki czosnku
    kolendra
    1 łyżeczka nasion kopru włoskiego
    i majeranku

    sól i pieprz mielony do smaku ( dałam 3 łyżeczki soli i łyżeczkę pieprzu)
    1/2 łyżeczki cukru
    1/2 szklanki zimnej przegotowanej wody
    jelita lub osłonki do napełniania kiełbasy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Wędliny

Biała kiełbasa z indyka z koprem włoskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Biała kiełbasa z mięsa indyka 1. Mięso mielone można kopić gotowe, poprosić o zmielenie w sklepie lub zmielić samemu. Mięso przełożyć do dużej misy, dodać przyprawy i wyrobić. Następnie dodać wodę i dobrze wyrobić. Zostawić w chłodnym miejscu pod przykryciem na ok. 2 godz. Masą napełnić jelita lub osłonki. Białą kiełbasę z indyka można zamrozić, obgotować lub upiec. Surową można dodać do gotującego się żuru.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała kiełbasa Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować