BIAŁA KIEŁBASA W MIĘSIE MIELONYM

4.5 (142 ocen)

  • 40 min

Takie danie przygotowuję na rodzinne uroczystości.

  • 40 min

Składniki:

  • • 70 dag mięsa mielonego wieprzowego
    • 6 kawałków parzonej białej kiełbasy
    • 6 liści kapusty pekińskiej
    • 2 jajka
    • 1 kajzerka
    • 1 szklanka mleka
    • 2-3 łyżki bułki tartej
    • ½ papryki czerwonej
    • 1 szklanka bulionu
    • Po ½ łyżeczki słodkiej papryki i majeranku
    • Sól, pieprz, olej
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Biała kiełbasa w mięsie mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście kapusty sparzyć wrzątkiem i owinąć białą kiełbasę.
  • 2. Kajzerkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Mięso mielone wymieszać z jajkiem, bułka tartą, dodać przyprawy do smaku oraz odciśnięta kajzerkę. Dobrze wyrobić masę.
  • 3. Masę mięsną podzielić na 6 części, uformować placki o grubości pół cm. Na środku każdego ułożyć kiełbasę zawiniętą w kapustę, zwinąć roladki.
  • 4. ułożyć kiełbasę zawiniętą w kapustę, zwinąć roladki.
    Na patelni rozgrzać olej. Obsmażyć na nim roladki ze wszystkich stron na rumiano. Przełożyć do rondla, wlać bulion. Posypać posiekana papryką, przykryć i dusić 10 minut. Przed podaniem pokroić na mniejsze części i przełożyć na talerz wyłożony sałatą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować