Biała kiełbasa w mięsie mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Liście kapusty sparzyć wrzątkiem i owinąć białą kiełbasę.
2.Kajzerkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Mięso mielone wymieszać z jajkiem, bułka tartą, dodać przyprawy do smaku oraz odciśnięta kajzerkę. Dobrze wyrobić masę.
3.Masę mięsną podzielić na 6 części, uformować placki o grubości pół cm. Na środku każdego ułożyć kiełbasę zawiniętą w kapustę, zwinąć roladki.
4.ułożyć kiełbasę zawiniętą w kapustę, zwinąć roladki.
Na patelni rozgrzać olej. Obsmażyć na nim roladki ze wszystkich stron na rumiano. Przełożyć do rondla, wlać bulion. Posypać posiekana papryką, przykryć i dusić 10 minut. Przed podaniem pokroić na mniejsze części i przełożyć na talerz wyłożony sałatą.
Komentarze