Bezy z kremem kawowym

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Przepyszny deser,idealnie pasuje do popołudniowej kawy.

  • 2 godz. 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Bezy:
    2 białka z dużych jajek(ok.80g),
    1/2 szklanki cukru;
    Krem:
    200ml śmietanki 30%,
    250g serka mascarpone,
    4 łyżki cukru pudru,
    2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej rozpuszczone w łyżce wrzątku,wystudzone;

    Dodatkowo:
    6 łyżeczek dżemu z czarnej porzeczki.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Beza Kawy

Bezy z kremem kawowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Bezy z kremem kawowym 1. Bezy:
    Białka i cukier umieść w szklanej lub metalowej misce.Podgrzewaj je nad kąpielą wodną mieszając widelcem lub ruzgą,aż cukier się całkowicie rozpuści.Zdejmij z garnka z wodą i ubijaj mikserem do otrzymania lśniącej,sztywnej piany.
    Gotową pianę przełóż do rękawa cukierniczego i wyciśnij na blachę wyłożoną papierem 12 krążków.Z pozostałej piany wyciśnij małe beziki do dekoracji.
    Bezy susz w temp.70-80*C przez ok.2 godziny.
  • 2. Krem:
    Wszystkie składniki umieść w wysokiej misce i ubij na sztywną masę.
    Gotowy krem przełóż do rękawa cukierniczego.
  • Bezy z kremem kawowym 3. Przełożenie:
    Połowę kremu wyciśnij na 6 krążków bezowych z małym wgłębieniem pośrodku.Na środku połóż łyżeczkę dżemu,przykryj drugim krążkiem.Resztę kremu wyciśnij dekoracyjnie na górną beze,udekoruj małymi bezikami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kawa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować