Bezglutenowe placuszki z cukinii z sosem jogurtowo – koperkowym

4.5 (199 ocen)

  • 60 min

Zdrowe, dietetyczne bez glutenu placuszki z mąki jaglanej i cukinii.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 średnie cukinie
    100 g maki jaglanej
    1 jajko
    1 łyżka cebulki drobno pokrojonej
    1 łyżeczka soli
    1 łyżka oleju rzepakowego
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Placki

Bezglutenowe placuszki z cukinii z sosem jogurtowo – koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie umyj, nie obieraj z skórki, lecz zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Odciśnij nadmiar soku, który się pojawi.
    Cukinie przełóż do miski, dodaj jajko, stopniowo wsypuj mąkę, wymieszaj, dopraw solą i pieprzem.
    Na patelni rozgrzej olej i smaż małe placuszki z każdej strony około 3-4 minut (masę nakładaj łyżką).

Porady

Gotowe placuszki można podać z jogurtowo-koperkowym sosem lub innym. Przepis na sos znajdziesz na blogu www.drinkeatlive.blogspot.com

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Mąka jaglana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować