bezglutenowe pierniczki "Idą święta!"

0 (0 ocen)

  • 30 min

Idealne dla alergików i chorych na celiakię, ale nie tylko!

  • 30 min

Składniki:

  • - 1 i ⅓ szkl. mąki ryżowej
    - 2 łyżki mąki kukurydzianej
    - ½ szkl. margaryny
    - 2 łyżki miodu
    - 1 łyżeczka kakao
    - 2 łyżeczki przyprawy do piernika
    - 1 łyżeczka sody oczyszczonej
    - 1 łyżeczka amoniaku

Bezglutenowe pierniczki "idą święta!" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę rozpuścić na małym ogniu z miodem.
  • 2. Po chwili stygnięcia zamieszać z wszystkimi pozostałymi składnikami.
  • 3. Zagnieść ciasto, wałkować omączonym wałkiem na grubość ok. 0,5cm. Wycinać ciasteczka i piec 8-10 min w 170 stopniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy