Bezglutenowe kruche babeczki migdałowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mieszamy migdały z mąkami
. Masło z cukrem ucieramy do białości. Dodajemy jajko. Dodajemy wymieszane mąki ;)
Ja mieszanie musiałam skończyć ręcznie :)
Foremki smarujemy masłem i ew. oprószamy bułką tartą.
Formujemy z ciasta kulki i wciskamy je w foremki.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok.15min (do zrumienienia)
2.Jajka ubijamy z cukrem, cukrem wanilinowym i solą w kąpieli wodnej, aż masa zbieleje, znacznie powiększy swoją objętość i będzie bardzo ciepła. Odstawiamy do ostudzenia.
Masło ucieramy do białości i powoli dodajemy nasze ubite jajka.
Dekorujemy babeczki kremem ;)
Porady
Do kremu na sam koniec możemy dodać ok.25ml alkoholu.
Komentarze