Bezglutenowe gofry na jogurcie

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smakowite gofry bezglutenowe na słodko. Gofry wychodzą chrupiące na zewnątrz i puszyste oraz delikatne w środku. Gofry posłodziłam miodem lipowym dzięki czemu nabrały słodkości oraz lekkiego aromatu miodowego. Gofry polecam na słodkie śniadanie lub podwieczorek.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g jogurtu waniliowego
    1 jajko
    2 łyżki miodu lipowego
    1 łyżka oleju
    1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu
    1,5 szkl mąki ryżowej

Bezglutenowe gofry na jogurcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wlewamy jogurt, olej, miód oraz wbijamy jajko, miksujemy. Następnie dodajemy mąkę ryżową oraz proszek do pieczenia i miksujemy, aż nie będzie grudek. Gofrownicę rozgrzewamy i nalewamy porcje ciasta oraz pieczemy rumiane gofry.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy