Bezglutenowe gofry gruszkowo-orzechowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne, delikatne gofry bezglutenowe z gruszką oraz mielonymi orzechami. Goferki wychodzą delikatne w środku i chrupiące na zewnątrz. Idealne na słodkie śniadanie lub podwieczorek. Polecam

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 gruszka
    250 g serka twarogowego
    1 jajko
    50 g orzechów laskowych bez skórki
    2 łyżki oleju
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu
    2 łyżki cukru pudru
    1/2 szkl mąki kukurydzianej

Bezglutenowe gofry gruszkowo-orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gruszkę myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Orzechy mielimy. Do startej gruszki dodajemy serek, jajko, olej oraz dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy zmielone orzechy, cukier puder, mąkę i proszek do pieczenia, mieszamy. Rozgrzewamy gofrownicę i nakładamy porcje ciasta na gofry. Pieczemy na rumiano.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy