Beza - torcik Pavlovej

4.5 (171 ocen)

  • 10 min

Zawsze się bałam upieczenia bezy, aż w końcu Pavlova skusiła mnie swoim lekkim wyglądem - odważyłam się - WARTO

  • 10 min

Składniki:

  • 4 białka
    1 łyżka soku z cytryny
    1/2 szklanki cukru
    szczypta soli

    duże opakowanie śmietany kremówki 30%
    1/2 szklanki cukru
    maliny
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Kremówka Desery Beza Pavlova

Beza - torcik pavlovej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. do wysokiego naczynia wbijam 4 białka, doprawiam szczyptą soli - ubijam, stopniowo dodaję cukier oraz sok z cytryny.
  • 2. Wykładam blachę papierem do pieczenia, wylewam sztywną pianę na środek blachy (gdyby była zbyt płynna to przed wylaniem- wstawiam na 10min do lodówki) na kształt okręgu - formuję tak aby brzegi były wyższe, a w środku niecka - dzięki temu łatwiej będzie wyłożyć krem.
  • 3. wstawiam do nagrzanego do 180 C piekarnika i piekę ok. 60min.
  • pavlova 4. Po upieczeniu wykładam na przestudzoną bezę ubitą na sztywno śmietanę kremówkę wraz z cukrem i dekoruję malinami

Porady

idealnie samokuje również z truskawkami, jagodami, borówkami

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować