1.Mąkę zagniatam z żółtkami, cukrem, cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia, margaryną na jednolite ciasto, dzielę na pół. Do jednej połowy dodaje kakao, zagniatam. Jasne ciasto wałkuje, wykładam na jedną blaszkę, smaruje powidłem lub dżemem.
2.Z drugiego ciasta robię kule wielkości orzecha małego, układam je na powidłach. Ciasto wstawiam na 30 minut do lodówki i piekę 40 minut w temp. 180 stopni. Studzę.
3.Białka ubijam z solą na sztywno, dodaję cukier i cukier waniliowy, ubijam, dodaję mąkę, delikatnie mieszam, wykładam na drugą blaszkę, piekę 20 minut w temp. 180 stopni. Studzę.
4.2 szklanki mleka doprowadzam do zagotowania, w 1 szklance mleka mieszam mąkę, cukier , cukier waniliowy, wlewam do wrzątku, gotuję budyń. Studzę. Margarynę ucieram na puch, dodaję stopniowo budyń, ucieram, dodaję sok, ucieram.
5.Na ciasto wykładam masę, na masie kładę biszkopt, lekko dociskam. Czekoladę rozpuszczam z mlekiem, polewam ciasto. Posypuję posypką cukrową.
Komentarze