batony mleczno-bakaliowe

4.5 (143 ocen)

  • 30 min

smaczna przekąska na domowe spotkania ze znajomymi

  • 30 min

Składniki:

  • 200 g margaryny
    20 dag mleka w proszku
    3/4 szklanki cukru
    1/2 szklanki wody
    1 tabliczka gorzkiej czekolady
    100 g pokruszonych herbatników
    150 g bakalii
    wafle
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Desery Andruty Batony

Batony mleczno-bakaliowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę z cukrem zagotować, dodac pokruszoną czekoladę, rozpuścić. Dodać masło i gotować kilka minut. Zdjąć z ognia, dodać przesiane mleko w proszku.
  • 2. Mieszać, gdy zacznie gęstnieć dodać bakalie i herbatniki. Przekładać wafle. Przyłożyć czymś cięzkim i schłodzic w lodówce około 3 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować