Batoniki muesli

0 (0 ocen)

muesli

Składniki:

  • 1,5 szkl. płatków owsianych
    0,5 szkl. nasion dyni
    0,5 szkl. nasion słonecznika
    0,5 szkl otrębów pszennych
    1 szkl. wiórków kokosowych
    1 szkl. rodzynek
    1/3 szkl. brązowego cukru
    1/3 szkl. płynnego miodu
    13 dag margaryny

Batoniki muesli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni uprażyć (na złoty kolor) razem płatki owsiane, nasiona dyni i słonecznika, otręby pszenne i wiórki kokosowe. Margarynę rozpuścić w rondelku, dodać cukier i miód, i gotować aż cukier się rozpuści. Zmniejszyć ogień i gotować jeszcze przez ok 2-3 minuty. Dodać do tego rodzynki. Ściągnąć z ognia, wymieszać z sypkimi składnikami. Powstałą masą wylepić małą blaszkę (wyłożoną pergaminem lub skreczem) i wyrównać. Wstawić do lodówki. Pokroić na kwadraty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy