Barszcz z nowalijek

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Taki barszczyk na młodych warzywach smakuje wybornie. Wszystko na bazie młodych warzyw.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 mała główka kapusty włoskiej
    3 marchewki
    2 pietruszki
    1 seler
    1 por
    200 g żółtej fasolki szparagowej
    2 pomidory malinowe
    1 liść laurowy
    5 ziaren ziela angielskiego
    1 pęczek koperku
    500 g wieprzowej kości wieprzowej
    4 ziemniaki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Barszcz z nowalijek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Barszcz z nowalijek 1. Warzywa oczyściłem, obrałem. Marchewkę, pietruszkę, seler pokroiłem na kawałki. Ziemniaki w grubą kostkę. Por ( biała część z częścią zielonej ) na kilka kawałków. Buraczki w kostkę, łodyżki też. Fasolkę szparagową pociąłem na kawałki w ukos. Kość zalałem 1,5 l wody, zagotowałem, dodałem marchewkę, pietruszkę, seler. Wrzuciłem świeży listek laurowy, kilka ziaren czarnego pieprzu, doprawiłem solą. Jak warzywa zmiękły, dodałem ziemniaki i buraczki. Kapustę pokroiłem w dość szerokie paski. Pomidory sparzyłem, obrałem, pokroiłem. Dodałem do zupy wraz z koncentratem pomidorowym i porem. Gotowałem do miękkości wszystkich składników warzywnych. Doprawiłem solą i pieprzem.
    Zupę podałem z kwaśna śmietaną i dużą ilością posiekanego koperku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Nowalijki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować