Barszcz grzybowo-buraczany

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Barszcz na grzybowym smaczku. Bardzo zgrany duet

  • 50 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 30 dag żeberek
    30 dag świeżych grzybów
    5 średnich buraków
    2 marchewki
    1 pietruszka
    mały seler cały
    1 mały por
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    2 ziemniaki
    słodka śmietana 18%
    1 łyżka soku z cytryny
    ziele angielskie, pieprz ziarnisty, listek laurowy, sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Barszcz

Barszcz grzybowo-buraczany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przebrane i umyte grzyby gotuję 15 min. Warzywa tarkuję na jarzynowej tarce, pora i cebulę kroję w półtalarki a ziemniaki w kostkę. Do drugiego garnka wkładam umyte żeberko, warzywa i przyprawy, sól. Zalewam 2 litrami zimnej wody i gotuję 20 min. Wlewam wywar i dodaję część ugotowanych grzybów. Wrzucam ziemniaki i starkowane buraki. Gotuję do miękkości żeberka. Wlewam łyżkę soku z cytryny i zabielam śmietaną zahartowaną zupą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować