Barszcz czerwony zabielany

4.5 (187 ocen)

  • 15 min

Taki barszcz robiła już moja babcia a potem mama, smaki dzieciństwa.

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki:

    4 buraki czerwone
    2 łyżki buraczków suszonych
    2 marchewki
    1 łyżka cukru
    2 kostki rosołowe drobiowe
    sok z cytryny
    200 ml śmietany 30 %
    2 łyżeczki mąki
    sól

    Dodatkowo:

    ziemniaki
    laska cienkiej kiełbasy
    cebula
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Zupy Barszcz

Barszcz czerwony zabielany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki obrać i pokroić w plastry, tak samo z marchewką.
    Zalać wodą, włożyć kostki rosołowe oraz buraczki suszone - doskonale wzmocniły smak i aromat barszczu.
    Gotować na małym ogniu do miękkości buraczków.
    Po ugotowaniu dodać sok z cytryny.
    Mąkę rozprowadzić w śmietanie i zaprawić zupę.
    Zagotować i doprawić do smaku solą i cukrem.
    Barszcz ma wyraźnie słodki smak.
    Do barszczu podałam ziemniaki z zasmażoną kiełbasą i cebulą.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować