Barszcz biały gotowany na żeberkach

4.48 (184 ocen)

  • 40 min

Barszcz to moja ulubiona zupa, szybka do przygotowania i smaczna.

  • 40 min

Składniki:

  • 1/2 kg żeberek
    1 kostka rosołowa drobiowa
    majeranek
    liść laurowy
    1 cebula
    koperek świeży
    1/2 barszczu białego w butelce (240 ml)
    barszcz biały w torebce
    3-4 łyżek śmietany 18%
    sól
    pieprz
    Vegeta
    4 jajka
Wystaw ocenę:

4.48 (184 ocen)

Zobacz również:

Zupy Barszcz Barszcz biały

Barszcz biały gotowany na żeberkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na żeberkach gotujemy wywar z dodatkiem 1 kostki rosołowej drobiowej , majerankiem , liściem laurowym , posiekaną w kostkę cebulą .
  • 2. Gdy mięso będzie miękkie dolewamy 1/2 butelki barszczu białego. Barszcz w torebce rozrabiamy w zimnej wodzie i również dodajemy do całości . Wszystko razem gotujemy.
  • 3. W miseczce rozrabiamy 3-4 łyżki śmietany z gorącym wywarem . Szybko mieszając dolewamy do całości.
  • 4. Na chwilę przed końcem gotowania doprawiamy do smaku i dodajemy świeży koperek.
  • 5. Podajemy z ugotowanym na twardo jajkiem i kromeczką chleba.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować