Bardzo śmietankowy sernik na zimno z płatkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie : Połamane czekolady rozpuść w kąpieli wodnej. Do roztopionej czekolady wrzuć płatki kukurydziane i delikatnie wymieszać. Tortownice wyłóż papierem do pieczenia. Na danie blaszki rozłóż płatki z czekoladą i wstaw do lodówki. W ty czasie co masa będzie twardnieć, rozpuść żelatynę w minimalnej ilości wody. Cytrynę sparz, osusz i otrzyj z niej skórkę oraz wyścignij sok. Śmietanę ubij na sztywno. W osobnej misce utrzyj twaróg z cukrem, cukrem pudrem, sokiem z cytryny oraz skórka z cytryny. Następnie ostrożnie wymieszaj z bita śmietana i żelatyną. Na czekoladowym spodzie rozłóż odsądzone morele i wlej na nie masę z sera. Wstaw do lodówki na 3-4 godziny.
Komentarze