BANOFFEE – deser z toffi i bananami w słoiczku

4.5 (147 ocen)

  • 15 min

Połączenie kruchego ciasta, puszystej śmietankowej masy, słodkich bananów i jeszcze bardziej słodkiego toffi tworzy fantastyczną całość, której ciężko się oprzeć!Taki deser jest świetnym pomysłem na randkę, przyjęcie czy też imprezę!

  • 15 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( 1 porcja )

    * herbatniki – 5 szt
    * mały banan – 1 szt
    * śmietana 36% – 100 ml
    * mascarpone – 2 łyżki
    * cukier puder – 1 łyżeczka
    * kajmak – 2 łyżki
    * mleko – 3 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Kajmak Toffi

Banoffee – deser z toffi i bananami w słoiczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Herbatniki siekamy, połowę wkładamy do słoiczka.

    Kajmak roztapiamy na małym ogniu z mlekiem.

    Śmietanę ubijamy na puch, dodajemy mascarpone i cukier puder, mieszamy, połowę wylewamy na herbatniki.

    Przykrywamy bananem pokrojonym w kosteczkę, zalewamy sosem kajmakowym, przykrywamt resztą herbatników i drugą porcją masy śmietanowej.

    ]Całość polewamy resztą sosu!

    Zajadamy!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Czekolada Śmietana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować