1.Białka ubić, dodać cukier i dalej ubijać mikserem. Żółtka wymieszać z octem. Dodać do białek. Wsypać mąkę i proszek. Dokładnie wymieszać. Piec ok. 20 min 180 stopni w natłuszczonej blaszce.
2.Masło utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodać zmiksowane banany (jednego banana zostawić na wierzch).
2 galaretki cytrynowe rozpuścić w 1,5 szklance wody, ostudzić. Wlać tężejącą do masy. Wylać na zimny biszkopt. Wstawić do lodówki.
3.Białka ubić.
2 galaretki cytrynowe rozpuścić w 1,5 szklance wody. Wlać tężejącą do białek. Zalać na zastygniętą masę bananową. Wstawić do lodówki.
4.Gdy masa stężeje poukładać pokrojone banany. Galaretki wiśniowe rozpuścić w 2 szkl wody. Zalać tężejącą na ułożone banany. Wstawić do lodówki.
Komentarze