Bananowe pankejki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Bananowe pankejki to doskonały pomysł na śniadanie. Jest proste i szybkie w przygotowaniu a do tego sycące i dające dużo energii a w dodatku bez glutenu.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 dojrzałe banany
    4 jajka
    pół łyżeczki proszku do pieczenia
    100 gr malin
    2 łyżki miodu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Konfitury Naleśniki Jajko

Bananowe pankejki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Bananowe pankejki 1. Banany obieramy ze skórki i rozgniatamy widelcem w misce.
    Do jajek dodajemy proszek do pieczenia i dokładnie mieszamy.
    Łączymy jajka z bananami, dobrze mieszamy i smażymy.
    Smażymy z obu stron na minimalnej ilości oleju.

    Malinową konfiturę przygotowujemy w rondlu z zagotowania malin z miodem pamiętając o tym aby co chwilę ją przemieszać.

    Pankejki układamy po 3-4 sztuki jeden na drugim i polewamy konfiturą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Jajka Maliny Mąka Miód

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować