" Bananowe muffinki z migdałowym wnętrzem "

0 (0 ocen)

  • 5 min

Bananowe muffinki z migdałowym wnętrzem.Pyszne i pachnące!

  • 5 min

Składniki:


  • - mąka - niepełna szklanka
    - cukier - 3 łyżki
    - proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
    - sól - szczypta
    - płatki migdałów - 4 łyżki
    - banan - 1 duża szt.
    - jajko - 1 mała szt.
    - mleko - 0,4 szklanki
    - roztopione masło - 1 łyżka

" bananowe muffinki z migdałowym wnętrzem " - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W naczyniu mieszamy suche składniki
    (mąka , cukier , proszek , sól , migdały).

    Dodajemy do nich pokrojonego banana.

    W drugim naczyniu roztrzepujemy jajko z mlekiem i roztopionym masłem.

    Mokre składniki dodajemy do suchych i lekko mieszamy - tylko do połączenia składników.

    Foremki do muffinek
    ( u mnie jak zawsze silikonowe! )
    wypełniamy ciastem
    ( do ok. 3/4 wysokości ).

    Pieczemy w temperaturze 190ºC, przez około 25 minut, aż będą ładnie rumiane.


    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy