Bananowe łódeczki.

0 (0 ocen)

Łatwy do przygotowania i pyszny deser . W sam raz na party w ogrodzie. Dzieciaki za nim przepadają

Składniki:

  • • 100ml kremówki 36%
    • 100ml gęstej kwaśnej śmietany 22 %
    • 2 łyżki cukru
    • ½ cytryny
    • 4 duże banany
    • 15 dag truskawek
    • 10 dag winogron
    • 3 dag orzechów włoskich
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Bananowe łódeczki. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Kremówkę przelej do wysokiego naczynia, dosyp 2 łyżki cukru. Ubij na sztywną pianę. Połącz delikatnie z gęstą kwaśną śmietaną. Dopraw do smaku sokiem wyciśniętym z połówki sparzonej cytryny.
    • Banany sparz wrzątkiem, starannie wyszoruj i obierz ze skórki. Skórek nie wyrzucaj. Bananowy miąższ pokrój w grubsze półplasterki. Skrop reszta soku z cytryny.
    • Truskawki przebierz, opłucz i pozostaw na sicie do ocieknięcia, a następnie odszypułkuj i pokrój w plasterki.
    • Winogrona umyj, osusz. Każde gronko przekrój na pół, w razie potrzeby wypestkuj.
    • Orzechy grubo posiekaj, upraż na suchej patelni.
    • Powstałe ze skórek łódeczki ułóż na półmisku, napełnij masą śmietanową. Ułóż dekoracyjnie cząstki owoców, posyp orzechami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować