Bananowe ciasto bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Połowę biszkoptów wykładamy na spód tortownicy o śr. 30 cm. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy jajka. Ucieramy na puch.
2.Banany obieramy i miksujemy. Dodajemy do masy z margaryny. Dokładnie ucieramy lub miksujemy.
3.Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w szklance gorącej wody. Studzimy. Tężejącą dodajemy do masy, miksujemy. Na biszkopty wykładamy 3/4 masy, wyrównujemy. Układamy resztę biszkoptów i wykładamy pozostałą masę.
4.Banana obieramy, kroimy w plasterki i układamy na cieście z masą. Galaretki brzoskwiniowe rozpuszczamy w 3 szklankach gorącej wody. Studzimy. Gdy zaczną tężeć, wylewamy na ciasto. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Komentarze