bajgle z konopią i pieprzem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób

Ziarna łuskanej konopii często dodaję do muesli, albo koktajli, bo mają wiele pro zdrowotnych właściwości i dużo kwasów omega, a tym razem dodałam je do ciasta na bajgle i uwierzcie mi warto!!!

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • semola rimacinata 500g ( włoska mąka ze zmielonej semoliny)
    350 ml ciepłej wody
    10 dag świeżych drożdży
    łyżeczka soli morskiej
    łyżeczka miodu
    łyżka oliwy
    1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu
    3 łyżki łuskanych nasion konopii
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Bajgle

Bajgle z konopią i pieprzem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki umieszczamy w misce robota kuchennego, zakładamy końcówkę hak - wyrabiamy do momentu uzyskania gładkiego ciasta. Zdejmujemy hak, wyjmujemy miskę i przykrawamy czystą lnianą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około godzinę.
    Jak ciasto wyrosło - urywamy kawałek ciasta i formujemy wałeczek, z którego zlepiamy kółeczko. Układamy nasze obwarzanki do rozgrzanej formy (do pieczenia mini pączków z dziurką) i pieczemy przez 8 minut. Wyjmujemy i studzimy na kratce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieprz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować