Bajaderka

4.96 (147 ocen)

Pyszne ciasto bez pieczenia..

Składniki:

  • 1 litr mleka
    1 szkl. kaszy manny
    1 margaryna
    4 paczki herbatników (twardych)
    kakao (1-2 łyżki)
    1 szkl. cukru
    aromat waniliowy
    aromat cytrynowy
    sok z połowy cytryny
Wystaw ocenę:

4.96 (147 ocen)

Zobacz również:

Desery

Bajaderka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozpuścić margarynę z mlekiem. Mleko podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao, 1/2 szklanki cukru i pół szklanki kaszy. Gotować to na gęstą masę. Po zagotowaniu dodać aromat waniliowy. Na dno blachy wyłożyć herbatniki na to masę z kaszy z kakao.Drugą część mleka zagotować, dodać kaszę, gotować to na gęstą masę. Dodać sok z cytryny i aromat cytrynowy, wylać na masę kakaową,. przykryć warstwą herbatników. Po ostygnięciu można polać polewę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować