Bagietka z sosem tatarskim i wędzonym łososiem

4.5 (140 ocen)

  • 10 min

Doskonała przekąska o wyrazistym smaku.

  • 10 min

Składniki:

  • Na sos tatarski :

    - ogórki konserwowe średnie : 3 sztuki
    - pieczarki marynowane : 10 sztuk
    - jogurt grecki gęsty : 3-4 łyżki
    - majonez : 6 łyżek
    - sól : 0,5 łyżeczki
    -pieprz czarny mielony : 0,5 łyżeczki

    Bagietka:

    - bagietka przekrojona : 1 sztuka
    - łosoś wędzony : 100 g
    - bazylia świeża : 6 listków
    - mozzarella pokrojona w kostkę : 50 g
    -pieprz ziołowy mielony : 0,5 łyżeczki
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Bagietka z sosem tatarskim i wędzonym łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki konserwowe i pieczarki rozdrobnić w robocie kuchennym. Dodać pozostałe składniki sosu tatarskiego, zmiksować.
  • 2. Bagietkę posmarować sosem tatarskim, obłożyć wędzonym łososiem i mozzarellą. Posypać pieprzem. Udekorować bazylią. Podawać z pomidorkami koktajlowymi.

Porady

Na takiej bagietce można ułożyć też plastry jajek ugotowanych na twardo.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś wędzony

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować