Bagietka nadziewana sałatką z wędzonej makreli

4.5 (194 ocen)

  • 30 min

Smaczna kolajca, bardzo pożywna i bardzo efektowna

  • 30 min

Składniki:

  • • 2 bagietki ok. 30 cm
    • 1 wędzona makrela
    • 5 średnich ogórków kiszonych
    • 1 średnia cebula biała
    • 3-4 jajka
    • Kilka piór zielonej cebuli
    • majonez
    • Sól
    • Pieprz

Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Bagietka nadziewana sałatką z wędzonej makreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrelę obieramy ze skóry i usuwamy dokładnie ości, następnie mięso dzielimy na małe kawałeczki. Ogórki i cebulę kroimy w drobną kostkę. Jajka gotujemy na twardo i również kroimy w kostkę. Cebulę zieloną drobniutko siekamy. Wszystkie te składniki mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem wg upodobań.
  • Bagietka nadziewana sałatką z makreli wędzonej 2. Bagietki kroimy ukośnie na plastry grubości 1,5-2 cm. Każdy plaster delikatnie wydrążamy uważając by nie przerwać pierścienia bagietki. Następnie małą łyżeczką nakładamy do środka sałatkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować