Babka serowa

4.5 (187 ocen)

Wilgotna babka serowa. Idealna na Wielkanoc.

Składniki:

  • 230g masła roślinnego
    170g kremowego serka
    1 szklanka cukru
    4 duże jajka
    2 szklanki mąki
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżeczki skórki otartej z cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babka serowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. W misce wymieszać masło z serkiem. Cukier zmieszać z otartą skórką z cytryny. Dodać do maślano-serowej masy i utrzeć na puszystą masę. Dodawać po jednym jajku ciągle ucierając. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodawać po trochu do masy. Blaszkę wysmarować masłem i przełożyć
    ciasto. Piec w 180 stopniach ok. 45 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować