BABKA PUCHOWA

4.5 (190 ocen)

  • 3 godz.

...nie tylko na Wielkanoc ;)

  • 3 godz.

Składniki:

  • 6 JAJ
    MARGARYNA 1 SZT
    2 SZKL. CUKRU
    2 SZKL. MĄKI PSZENNEJ
    6 ŁYŻEK MĄKI ZIEMNIACZANEJ
    6 ŁYŻEK OLEJU
    2 ŁYŻECZKI PŁASKIE PROSZKU DO PIECZENIA
    1 ŁYŻKA OCTU
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babka puchowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę utrzeć z cukrem , po czym wbijać kolejno jaja. Do utartej masy wsypać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia . Wlać powoli olej ciągle ucierając i na końcu ocet. dokładnie wymieszać.
    Wlać ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piec ok. 40 minut. Posypać pudrem lub polać polewą.

    Z podanego przepisu wychodzi mi jedna duża i jedna mniejsza babka w formie z kominkiem.

    Smacznego ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować