Babka marmurkowa

4.98 (203 ocen)

Pyszna!

Składniki:

  • 3 szkl+ 2 łyżki mąki pszennej
    4 łyżki mąki ziemniaczanej
    1 1/2 szkl cukru
    2 cukry waniliowe
    szkl oleju
    szkl wody
    4 jajka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    4 łyżki kakao
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.98 (203 ocen)

Zobacz również:

Babki Desery

Babka marmurkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ubić pianę z białek z cukrami dodać żółtka, wymieszać. Dodać przesianą mąkę, proszek i dokładnie wymieszać masę. Nastepnie cały czas mieszając dodawać na przemian olej i wodę. Ciasto podzielić na 2 części. Do jednej dodać kakao do drugiej 2 łyżki mąki pszennej.
  • 2. Formę na babkę posmarować masłem i posypać bułką tartą. Nakładać ciasto warstwami. Piec ok godzinę w 170 stopniach. Ostudzić i posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować