Babka łaciata z ajerkoniakiem

4.41 (181 ocen)

  • 60 min

Pyszna babeczka z dodatkiem ajerkoniaku.

  • 60 min

Składniki:

  • 5 jajek
    200g cukru
    1 szklanka ajerkoniaku
    1 szklanka oleju
    300g mąki pszennej
    15g proszku do pieczenia
    2 łyżki kakao
Wystaw ocenę:

4.41 (181 ocen)

Zobacz również:

Babki Desery

Babka łaciata z ajerkoniakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Ajerkoniak zmieszać z olejem.
    Dodawać małym strumykiem do ucieranej masy. Mąkę przesiać z proszkiem.
    Dodawać po łyżce do masy ciągle ucierając. Foremkę wysmarować masłem. Wlać połowę ciasta. Do pozostałej części przesiać kakao.
    Dokładnie wymieszać i nałożyć na jasne ciasto. Lekko przemieszać widelcem. Piec w nagrzanym do 170 stopni piekarniku ok. 45 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ajerkoniak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować