Babka kukurydziana

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Odchudzona babka :)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka
    150 g mąki kukurydzanej
    1 kubeczek jogurtu naturalnego
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    po 50 g śliwek suszonych, moreli suszonych i orzechów włoskich
    20 g suszonych jagód goji
    ok. 1/2 szklani erytrytolu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki Desery

Babka kukurydziana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka jajek zmiksować ze słodzikiem na puszysta masę, dodać żółtka i wymieszać. Do jajek dodać mąkę, proszek do pieczenia, jogurt oraz pokrojone bakalie, wymieszać i przelać do keksówki. Piec około 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.42 (218 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Babka serowo-kakaowa

4.02 (607 ocen)

Opublikowany w Magazynie
babka piaskowa

To może cię zainteresować