Babka jogurtowa o smaku cytrynowym

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na babkę jogurtową o smaku cytrynowym. Pysznie smakuje z kubkiem gorącej kawy. Bardzo polecam.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    1/2 szklanki cukru
    3/4 szklanki jogurtu naturalnego
    0,5 szklanki oleju
    2 jajka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    skórka otarta z 1 cytryny
    2 łyżki soku z cytryny
    keksówka 27 x 9
    papier do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Sok Jajko

Babka jogurtowa o smaku cytrynowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Babka jogurtowa o smaku cytrynowym 1. Do jednej miski wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i cukier, mieszamy. Do drugiej miski przekładamy jogurt naturalny i wlewamy olej, dodajemy jajka oraz startą z cytryny skórkę i sok, dokładnie mieszamy.
    Do mokrych składników wsypujemy suche i mieszamy do połączenia się składników. Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy przygotowane ciasto.
    Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 40 - 50minut ( do suchego patyczka).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować